2024-es hírek

2024-ben, alternatív képregények

Commanders in Crisis. (Sorozat)                                                                                                    

COMMANDERS IN CRISIS

Első kiadás: Image Comics (USA); Steve Orlando (történet), Davide Tinto (grafika)

Kiszakítva haldokló világaikból, amelyeket nem tudtak megmenteni, a Multiverzum utolsó túlélői, akiknek múltját senki sem ismeri, különös, új szuperhős-identitásban élnek közöttünk. Halálra ítélt világok öt túlélője… akiket közös titkuk tart össze. A csapat minden tagja egy kozmikus kataklizma miatt pusztulásra ítélt világból származik. A tudós Nina Next mentette meg őket, így kaphatnak egy második esélyt az életre a mi Földünkön. Még Nina sem sejthette előre, hogy a Kozmikus Résen, a világok közötti nyers energián való áthaladás mindegyik túlélőt váratlan, rejtett képességgel ruház fel. A védelmük érdekében, és hogy minél könnyebben túljussanak a világuk elvesztése okozta traumán, Nina vadonatúj személyazonosságot adott a túlélőknek, beleértve saját magát is. Az igazság, hogy kik voltak ők korábban, az első szám végén kiderül: a saját világában mindegyik túlélő az Egyesült Államok elnöke volt. A csapat épp a legjobbkor egyesül, és Philadelphia utcáin mutatkozik be, ahol a szabadság először tör utat magának az Egyesült Államokban, miközben az országot paranoia és ellenségeskedés sújtja. És jó okkal: a világ nem tud róla, de az Empátia Istenét meggyilkolták, az együttérzés pedig eltűnt Amerika utcáiról, és félő, hogy az egész világ hasonló sorsra jut. Rejtélyes hőseinkre vár a feladat, hogy megoldják első ügyüket, az Empátia gyilkosának felkutatását, és hogy újjáélesszék az együttérzés fogalmát, mielőtt az utolsó létező Föld, a mi Földünk élve felfalja magát.

A Doom Patrol találkozása a Thunderbolts-szal, valamint egy csipetnyi House of Cards egy szokatlan politikai szuperhőstörténetben. Valódi adrenalinbomba, amelyet a Wonder Woman fiatal írója jegyez. A sorozat 50 000 eladott példánnyal debütált! Mirka Andolfo, Stjepan Sejic, Peach Momoko, Emanuela Lupacchino és mások borítóváltozataival.

 

  Blacking out! (1 füzet)– Út a sötétségbe                            

                                           Rossz emberek rossz dolgokat tesznek. Tűzvész és gyilkosság meséje Dél-Kaliforniában.

Első kiadás: Kickstarter (közösségi finanszírozás); Chip Mosher (történet), Peter Krause (grafika)

A kegyvesztett exzsaru, Conrad egy megoldatlan gyilkossági ügy felderítésével keresi a megváltást a dél-kaliforniai tűzvész idején. Connie egy magányos nyomot – egy elhagyott feszületet – követ, hogy felgöngyölítse Karen Littleton halálának ügyét, akinek holttestét a környéket felperzselő lángok közt találták meg. A nyomozás során Connie összeütközésbe kerül az áldozat apjával és az első számú gyanúsítottal, Robert Littletonnal, valamint az ellenségesen viselkedő egykori kollégáival a helyi rendőrségről. Conradnak mindeközben saját alkoholizmusával és hanyatló képességeivel is meg kell küzdenie. Az olvasó szemtanúja lesz Conrad alászállásának a város legsötétebb bugyraiba, és mindannyian tudjuk, hogy azok a bugyrok nagyon mélyek és tágasak… Hősünk oldalán a helyi szépség, Anita, és a régi, megnyomorított autószerelő barát, Mattie.

A Blacking Out egy pergő, kemény thriller a True Detective és Az igazság a Harry Quebert-ügyben mintájára, ahol a nyomozás fordulatai állandóan csavarnak egyet a történet menetén, az olvasó tekintetét mindvégig az oldalakra tapasztva. Peter Krause súlyos ábrázolása kiemeli a kisváros lakóinak vágyait, amelyek árnyként lebegnek felettük. A feszes tempójú hard-boiled sztori egy elsöprő erejű fináléban tetőzik. A rendkívül sikeres Kickstarter-kampányt követően Chip Mosher és Peter Krause egy 56 oldalas, lebilincselő történetet szállít, amely garantáltan ad egy gyomrost az olvasóinak. Ha egyszer kézbe veszed, nem tudod letenni! A könyvet Chip Mosher forgatókönyvíró, az Amazon comiXology korábbi tartalomért felelős guruja írta.

 

              Kurt Cobain. (1 füzet)

 

 

 

2024. Márciusban a KépregényBörzén!

F4 Klasszik 2.    és        F4 12.

Total Page Visits: 699 - Today Page Visits: 7